Welke Airco kies ik best voor mijn woning of ruimte? | Everest

Welke Airco kies ik best voor mijn woning of ruimte?

Welke Airco kies ik best voor mijn woning of ruimte?

Welke Airco heb ik nodig?

Een airco is niet alleen een ideale oplossing voor als je liever jouw hoofd koel houdt tijdens de warme zomer, maar ook als je op een voordelige manier jouw woning wilt verwarmen in de winter.

Bij het kiezen van een geschikte airco is het belangrijk om rekening te houden met de omvang en de kenmerken van de ruimte waarin je de airco gaat gebruiken. Airco´s verschillen onderling wat betreft capaciteit. Om er zeker van te zijn dat een ruimte goed verwarmt of gekoeld kan worden, is het belangrijk dat de airco voldoende capaciteit heeft. Een airco met meer capaciteit is over het algemeen prijziger. Wil je de airco gebruiken voor een kleine ruimte? Dan heb je ook niet zo veel capaciteit nodig en voldoet een model met beperkte capaciteit.

Welke Airco heb ik nodig?

Welke Airco kies ik bij een bepaalde grootte?

Hiervoor wordt gewerkt met het aantal kubieke meters dat een ruimte heeft. Dit kan je berekenen door de hoogte, lengte en breedte van de ruimte met elkaar te vermenigvuldigen.

  • Ruimtes tot 90 m3: Airco’s met een vermogen tot 2,5 kW
  • Ruimtes tot 120 m3: Airco’s met een vermogen tot 3,5 kW
  • Ruimtes tot 180 m3: Airco’s met een vermogen tot 5 kW
  • Ruimtes tot 210 m3: Airco’s met een vermogen tot 7 kW

Het is altijd raadzaam om een professionele installateur te raadplegen om de juiste dimensionering van de airco voor je specifieke situatie te waarborgen.

Idealiter kies je voor een airco met een A+++ energielabel, dit is de meest energiezuinige airco. Niet alleen geniet je van aangename temperaturen in huis, maar je bespaart ook nog eens flink op je energierekening.

Welke Airco kies ik bij een bepaalde grootte?

De verschillende soorten airco’s

De ene airco is uiteraard de andere niet. Afhankelijk van jouw situatie en jouw behoeften kun je bijvoorbeeld kiezen voor een splitairco of een multisplitairco.

  • Bij een split wordt één binnenunit op één buitenunit aangesloten. Met dit systeem, dat makkelijk te plaatsen is, kun je dus één ruimte koelen en verwarmen.
  • Met een multisplitsysteem kun je meerdere binnenunits (tot negen stuks) op een buitenunit aansluiten. Zo koel en verwarm je tot vijf verschillende ruimtes. Elke ruimte kun je afzonderlijk bedienen.

Alleen de beste kwaliteit

Daikin en Mitsubishi Heavy Industries zijn de topmerken waar wij hoofdzakelijk mee werken. Door het inzetten van de zuinigste, sterkste, mooiste & stilste modellen van deze merken leveren wij iedere klant de beste airco-oplossing.

Daikin Logo
Ontdek onze meest verkochte modellen

 

Hulp bij keuze airco in ruimtes?

Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op. Bij Everest staat een team van deskundigen klaar om vragen te beantwoorden en je bij te staan tijdens het kiezen van een goede airco.

Voor vragen, advies en vrijblijvende offertes kan het online contactformulier worden ingevuld of kan er telefonisch contact worden opgenomen.